ოქროს ხოხობი

ოქროს ხოხობი

ფრინველები

ოქროს ხოხობი, ასევე ცნობილია როგორც ჩინური ხოხობი და ცისარტყელას ხოხობი. თავდაპირველად გავრცელებული იყო დასავლეთ ჩინეთის მთიან რაიონებში, მაგრამ ველური პოპულაციები დამყარდა გაერთიანებულ სამეფოში, კანადაში, შეერთებულ შტატებში, მექსიკაში, კოლუმბიაში, პერუში, ბოლივიაში, ჩილეში, არგენტინაში, ურუგვაიში, ფოლკლენდის კუნძულებზე, გერმანიაში, ბელგიაში , ნიდერლანდებში, საფრანგეთში, ირლანდიაში, ავსტრალიასა და ახალი ზელანდიაში.

ზრდასრული მამრის სიგრძეა 90–105 სმ (35–41 დიუმი), მისი კუდი შეადგენს მთლიანი სიგრძის ორ მესამედს. მამაკაცებს აქვთ ოქროსფერი ყვითელი ყუნწი, წვერზე წითელი ელფერით. სახე, ყელი, ნიკაპი და კისრის მხარეები ჟანგისფერია. ზედა კუდის ფარდები იმავე ფერისაა, როგორც ცენტრალური კუდის ბუმბულები. მამრს აქვს ალისფერი მკერდი, ფეხები მოყვითალოა.

მდედრი გაცილებით წონითაც და სიგრძითაც ჩამორჩება მამალს, მოყავისფრო ბუმბულით არის მსგავსი  ჩვეულებრივი ხოხბისა თუმცა იგი უფრო მუქი და მოხდენილია, ვიდრე სხვა ხოხბები, აქვს უფრო მოკლე კუდი (სიგრძით 60–80 სმ სიგრძის). ქათმის მკერდი და გვერდები მოწითალო ყავისფერია, მუცელი კი უბრალო ბუსუსითაა დაფარული.

ოქროს ხოხობები დებს 8-დან 12 კვერცხამდე. იჩეკება  22–23 დღის შემდეგ. ისინი მიირთმევენ კენკრას, მწვანე ბალახს, თესლებს და სხვა სახის მცენარეულობას.

Address

N/A

Phone

N/A

Email

N/A

Website

N/A